Visu Lift testiryhmän arvioitavana

Sairaalalaitehuollon asiantuntijat ja terveydenhuollon ammattilaiset testasivat Visu Lift wc-avustimen

Testausryhmä arvioi Visu Lift wc-käyntiavustimen, jonka tarkoituksena on mahdollistaa normaalisti apua tarvitsevan henkilön itsenäinen istuminen ja nouseminen wc-istuimelta. Testiryhmä koostui sairaalalaitehuollon asiantuntijoista ja terveydenhuollon ammattilaisista, jotka työskentelevät kotihoidon asiakkaiden kanssa. Testauksen tarkoituksena oli kerätä palautetta terveydenhuollon ammattilaisilta ja arvioida Visu Lift WC-käyntiavustimen soveltuvuutta mm. kotihoidon toimintaympäristöön.

Tulee olo, että hallitsee laitetta ihan itse. – Ei enää avutonta oloa.

Usein apuvälineitä hallitsevat hoitajat tai avustajat. Visu Lift tuo pystyvyyden tunnetta, sillä laitetta pystyy hallitsemaan myös itse. Laitteen hallinnan ollessa käyttäjällä itsellään voi wc-käyntiavustinta käyttää jopa täysin itsenäisesti. Myös avustettavat henkilöt pystyvät Visu Lift avulla itsenäisempään wc-asiointiin ja tarvittavien avustajien määrä voi vähentyä.

 

Sähköä säästämään fyysiseltä rasitukselta.

Nykyisissä wc-apuvälineiden hyödyntäminen vaatii lihasvoimaa, joskus jopa niin paljon, ettei käyttäjä siihen kykene. Tällöin wc-asiointi voi vaatia jopa kaksi avustajaa. Visu Lift puolestaan toimii sähköllä, eikä se näin ollen rasita fyysisesti hoitohenkilöä tai käyttäjää itseänsä. Se myös turvaa käyttäjäänsä ja hoitajaa huonoilta asennoilta. Säätötoiminto toimii portaattomasti ja nostaa käyttäjänsä seisomaan pystyasentoon saakka!

Visu Lift wc-käyntiavustin on akkukäyttöinen, joten sitä ei tarvitse kytkeä verkkovirtaan. Laitteen lataamista puolestaan helpottaa sen irrotettava akku. Joten koko laitetta ei tarvitse siirtää latauksen vuoksi pois wc-tiloista. Tarvittaessa laitetta voidaan kuitenkin siirrellä ketterästi rullarenkaiden ansiosta. Liikuteltavuuden ansiosta Visu Lift voidaan siirtää yöksi vuoteen viereen.

Laite on kevyt liikutella. Kestääkö se 100 kiloisen nostettavan?

Testiryhmä koki laitteen kevyeksi, mutta myös tukevasti paikallaan seisovaksi. Eräs testaajista kysyikin pystyykö Visu Lift wc-käyntiavustin nostamaan 100 kiloisen ihmisen. Kyllä, laite nostaa jopa 200 kilogrammaa painavan ihmisen.

 

Laitteen nappia tulee painaa koko ajan laskiessa ja nostaessa wc-istuimelle.

Testauksen aikana ryhmä kiinnitti myös huomiota siihen, että laitteen nosto- ja laskuominaisuutta ohjataan napin painalluksella, niin että laite liikkuu vain nappia painaessa. Tämä paitsi vaatii käyttäjältä painamista, mutta tuo laitteen käyttöön parempaa hallintaa. Laitteen ominaisuudet ovat siis koko ajan käyttäjänsä tai avustajansa hallinnassa, mikä lisää sen turvallisuutta. Esimerkiksi, jos käyttäjä vahingossa painaa nostonappia, ei se työnnä käyttäjäänsä ääriasentoon saakka, vaan pysähtyy kun painaminen lopetetaan. Toisena merkittävänä hyötynä noston täydessä hallinnassa on, että laitetta ei tarvitse nostaa täysin ylös asti vaan käyttäjä voi nousta laitteelta haluamallaan korkeudella.

Olemme kiitollisia testausryhmän antamasta palautteesta ja jatkamme kehitystyötä.

Testauksen perusteella saimme arvokasta tietoa kehitystyöhömme. Palautteen ansiosta olemme kehittäneet muun muassa Visu Lift käsinojat ranteelle tukevammaksi. Lisäksi muoviselle selkänojalle olemme vaihtaneet mukavamman materiaalin nahkaisesta pehmusteesta. Testaukseen osallistuneet asiantuntijat kokivat, että Visu Lift wc-käyntiavustimelle on kysyntää sairaalan osastoilla ja kotihoidossa. Käytettävyyden ansiosta laite voisi sopia kotihoidon toimintaympäristöön, sillä se lisää itsenäisyyttä ja sen käyttö on helppoa myös omaishoitajalle.