Kustaankartano kokeili wc-avustintamme!

Referenssi: Kustaankartanon seniorikeskus

Asiakkaamme Kustaankartanon seniorikeskus otti kokeiluun Visu Lift wc-avustimen. Visu Lift on sähkösäätöinen apuväline wc-asiointiin. Se laskee käyttäjänsä turvallisesti wc-pytylle, ja wc-asionnin jälkeen työntää käyttäjänsä takaisin seisoma-asentoon. Lasku- ja nostotoimintoja voi ohjata käsinojassa olevalla napilla tai kaukosäätimellä.

Kustaankartanon seniorikeskus on ikääntyneille helsinkiläisille suunnattu palvelukeskus. Kustaankartano sijaitsee kauniissa luonnon ympäristössä Helsingin Oulunkylässä. Se on monen ikääntyneen koti sekä lähistöllä asuvien ikääntyneiden päivätoimintapaikka.

Ottamalla teknologia mukaan hoitotyöhön kevensimme hoitajiemme fyysistä työkuormaa

Kokeilun aikana henkilökuntamme suhtautuminen teknisiin apuvälineisiin kehittyi myönteisempään suuntaan. Suhtautumiseen vaikuttivat merkittävästi laitteen helppokäyttöisyys ja toimivuus. Nämä ovat apuvälineiden tuoman avun kulmakivet.

Henkilökuntamme koki fyysisen työkuormituksen kevenevän wc-asioinnin osalta, kun käytössä oli Visu Lift. Laite auttoi avustettavan laskemista ja nousemista wc-pytylle. Käytössämme on useita wc-tiloja, joten laitetta tulee pystyä siirtämään vaivattomasti tiloista toisiin. Tarvittaessa avustettava voitiin siirtää Visu Lift wc-avustimella myös suihkuun sen vedenkestävyyden ansiosta.

wc avustin

”Muistioireiset asiakkaamme ovat kokeneet laitteen helpottavan heidän fyysistä ponnistelua. ”

Asiakkaidemme kokemukset Visu Lift wc-avustimesta olivat jopa yllättävän positiivisia. Muistioireiset asiakkaamme kokivat, että laite helpotti huomattavasti fyysistä ponnistelua. Hyvinvointiteknologian tuoma helpotus näkyy sekä asiakkaamme että hoitajan fyysisen kuormituksen keventymisenä.

Kokonaisuutena meille oli myös merkityksellistä, että suhtautuminen teknologiaan hoitotyössä parani huomattavasti kokeilun aikana. Niin henkilöstömme kuin asiakkaidemmekin suhtautuminen teknologiaan on tärkeää, sillä sen tuella voimme varmistaa laadukkaan ja ihmisläheisen hoivan myös jatkossa.

Kokeilun jälkeen Kustaankartanon seniorikeskus jatkoi Visu Liftin käyttöä ja on edelleen aktiivisena mukana laitteen kehittämistyössä.

 

Kokeilu oli osa Forum Virium Helsingin Co-created Health and Wellbeing -projektia (CoHeWe), jonka tarkoituksena on kehittää terveydenhuollon palveluita tekoälyn ja tekniikan avulla. Lue myös Forum Virium Helsingin kirjoitus kokeilusta:

Yhdessä tuomme teknologian osaksi arkea turvallisesti ja luotettavasti.